Waar word jij blij van?

De belevingsfactor: Het keurmerk voor mensen en bedrijven die doen wat ze zeggen, die zeggen wat ze doen. Zij kijken naar de context van hun besluiten en zijn consequent in hun handelen, werk en privé. Ze zijn daarbij Echt, Eerlijk, Energiek, Enthousiast en Evenwichtig.

kassen klein

belevingsfactorwit

Bij alles wat een mens doet wordt de mate van het succes bepaald door de mate waarin je betrokken bent met wat je doet. De mate waarin je beleeft wat je zegt. De mate waarin je het grotere geheel ziet in de dingen die je doet. Werkgevers zoeken goede mensen met hart voor de zaak. Mensen die meer uit hun werk willen halen dan alleen geld verdienen. Dát is de Belevingsfactor; je onderscheiden van andere werknemers door de inbreng van passie, optimisme en motivatie. Heb jij de Belevingsfactor en wil je daarmee jouw kansen vergroten op het vinden van een passende baan? Klik hier en vraag een persoonlijk gesprek aan.

Dat persoonlijk gesprek voeren we in de vorm van een interview en het afnemen van een vragenlijst. De vragenlijst bevat stellingen die op een 5 puntschaal door jou worden gewaardeerd. De uitkomst in richtinggevend voor het interview met één van onze arbeid- en organisatiepsychologen. Daarbij worden de kernwaarden van de belevingsfactor getoetst; echt, eerlijk, enthousiast, energiek en evenwichtig. Bij voldoende score wordt je profiel opgewaardeerd en sneller bezocht.

vragenlijst WS

De Belevingsfactor en jouw bedrijf!

In tal van bedrijven heeft men mooie missies en visies op de website. Maar kennen uw medewerkers deze visie ook? En streven zij de missie van uw bedrijf na? Bedrijven die hun missie en visie omzetten in concreet handelen, hun medewerkers betrekken en de klanten laten merken dat ze belangrijk zijn hebben de Belevingsfactor. Ze zijn in staat de medewerkers te laten werken met zicht het grotere belang, het nut van het werk. Het bedrijf doet er toe. Medewerkers spreken met trots over hun bedrijf en kunnen in hun eigen bewoordingen enthousiasme overbrengen aan hun omgeving en de klanten. Ze worden gedreven door de behoefte om voldoening te halen uit hun baan in plaats van enkel het verdienen van een salaris . Zij hebben de Belevingsfactor!

Op zoek naar de Belevingsfactor in je medewerkers?

Banenenzo maakt voor jou een selectie uit de hoge aantallen werkzoekenden en biedt naar aanleiding van een persoonlijk intake werkzoekenden met de Belevingsfactor. Neem nu (link) contact op en ontdek de mogelijkheden!