Vanaf 1 januari 2015 is de Participatiewet van kracht, deze wet vervangt de Wet werk en bijstand (Wwb), de Wet sociale werkvoorziening (WSW) en een groot deel van de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong) dan wel WAardevolleJONGeren ® genoemd.

Voor iedereen die kan werken, maar het op de arbeidsmarkt zonder steuntje in de rug niet redt, is er vanaf 1 januari 2015 de Participatiewet. De Participatiewet moet ervoor zorgen dat meer mensen, met maar ook zonder beperking, een betaalde baan vinden. Dit is niet altijd eenvoudig, omdat niet iedere werkgever een vacature heeft voor iemand die valt onder de Participatiewet. Banenenzo biedt daarom passende Participatiebanen! Zie je geen passende vacature, bijvoorbeeld omdat je niet voldoet aan de (opleidings-)eisen? Stuur ons dan een mail! Samen gaan we aan de slag om jouw perfecte baan te vinden of om jou in de schijnwerpers te plaatsen op onze site!

hout 01
Wat kunnen wij voor jou beteken?

  • we bieden je een steuntje in de rug;
  • we gaan met jou in gesprek;
  • we kunnen je meehelpen bij het vinden van een passende baan waarbij we uit gaan
  • van je mogelijkheden in plaats van je beperkingen;
  • we zoeken mee naar beschikbare participatievacatures;
  • we kunnen je onder de aandacht brengen bij werkgevers;
  • …en wat dacht je van even samen brainstormen???

De genoemde vacatures op deze pagina ‘participatiebanen’ zijn expliciet bedoeld voor de doelgroep zoals omschreven in de participatiewet. Het aanvangssalaris is het wettelijk minimumloon. Samen met het UWV of gemeente wordt jouw loonwaarde vastgesteld. Banenenzo werkt exclusief samen met de organisaties Perfectum.work  en Eureka Personeeldiensten om zorg te dragen voor een goed, passend en duurzaam arbeidscontract.

_MG_5630 12 06 15 trajectum berkellandWat houden de vacatures in? Je krijgt vaak via een korte snuffelperiode of proefplaatsing een contract voor minimaal een half jaar. Dat wordt verricht bij één organisatie, maar de daarop volgende periode kun je ook kiezen voor werk bij een andere,  ‘nieuwe’ organisatie. Afhankelijk van de baan werk je tussen de 12 en 40 uur. Je wordt ondersteund door een jobcoach van Perfectum.work . Zij stellen samen met jou werkdoelen op en zijn voor jou een soort vertrouwenspersoon. De coaches helpen jou en zijn iedere werkdag beschikbaar.

Wat levert het jou op? Per individuele situatie wordt uitgerekend hoeveel je er netto op vooruit gaat. Je verdient bij een fulltime baan circa 25tot 30 procent meer dan je uitkering. Naast een financieel voordeel werk je nu voor je eigen geld en dat is erg belangrijk.

Hoe geef je je op? Je zoekt via deze website een baan die bij je past. Daarna neemt je contact op met de contactpersoon die genoemd staat bij de vacature. Deze kan je meer informatie geven over het werk en de begeleiding. Lijkt het je wat dan geef dat door aan de contactpersoon. Voordat je daar gaat werken, geeft deze contactpersoon je naam door aan de gemeente of UWV . Vandaar uit wordt gekeken of je voldoet aan de voorwaarden voor de functie en geeft dit door aan de organisatie. Er worden dan zaken geregeld zoals een korte stage of proefplaatsing en ook de loonwaarde wordt in kaart gebracht.

Wat doet de nieuwe werkgever voor jou?
De organisatie waar je aan de slag gaat, is blij dat je komt werken! Tijdens het werken is er altijd iemand die je begeleidt. De organisatie motiveert je om beter te worden in je functie. Je krijgt ook begeleiding van een jobcoach.

Heb je een leuke baan gezien maar wilt je eerst meer informatie? Bel dan met de contactpersoon van de vacature waar je zou willen werken. Hij of zij kan je meer vertellen over het werk, de organisatie en de begeleiding.